След протеста: Броят на задържаните вече е 33 души. директорът на

...
След протеста: Броят на задържаните вече е 33 души. директорът на
Коментари Харесай

След протеста: Броят на задържаните вече е 33 души

След митинга: Броят на арестуваните към този момент е 33 души. директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов на брифинг по мотив конфликтите нощес. Според полицията случилото се нощес е невиждано нарушение на публичния ред със сериозна експанзия и с висока степен на риск.
Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат имущество
разяснява още Николов. По думите му, в случай че чиновниците на реда не са реагирали, са щели да пострадат доста почтени жертви и да има повече вреди. Много служители на реда и протестиращи са потърпевши нощес при спора към стадиона. Започва и инспекция по сниманото в клиповете към стадиона. Сред тях задържаните има и малолетни, като трима са в ареста за запаления бус. Останалите са в ареста за развалено общинско и частно имущество.  Футболни почитатели са заплашили живота освен на служителите на реда, само че и на самите тях, показаха от полицията.

Многократно тълпата е била предизвестена да се разпръсне, едвам по-късно полицията е подхванала ограничения. Използвано е водно оръдие, с цел да няма физически контакт, споделиха на брифинга от Столична дирекция на вътрешните работи.

От огледите досега е ясно, че е счупена витрина на Министерството на спорта, а след това почитателите са се скрили в прилежащия бар. Пострадалите служители на реда са над 30, част от тях са в болница. Освен запаления бус на общинска полиция, има и потърпевши коли на цивилни жители и патрулки, сочи огледът на мястото на случая Организаторът на митинга се е е декларирал като почитател на ЦСКА. Тестове за приложимост на алкохол на място не са правени. Но всички бяха предупреждавани 15 минути да се отдръпват, уточни заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Стефан Иванов.

Очаква се всички, които имат вреди по коли и постройките си през днешния ден, да заявят това.

Снощи над 1500 служители на реда са охранявали митинга. Имало е сили от други дирекции и от жандармерията. Никога не сме толерирали полицейско принуждение, само че трябваше да има реципрочна мощ, с цел да бъде овладяна за малко време експанзията, с цел да не се провокира повече експанзия, сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР